Bergama

Bergama

 

Bergama pimapen pvc kapı satış montaj ve servis hizmetleri sunmaktayız. Pimapen yeni yapılan yapılarda en çok tercih edilen ve renk seçenekleri olarakda geniş ürün yelpazesi sunar. Eski yapılarda kullanılan ağaç kapı pencerelerin zamanla yıpranarak çürümesi sonucunda artık değişim zamanı gelen pencereler pimapen pvc doğrama ile değiştirilmektedir. Pimapen boyama ve cila yapma ihtiyacı olmaz bakımı son derece kolaydır nemlı bez veya deterjan ile temizlenebilir solma yapmaz çürüme yapmaz ve uzun yıllar kullanabilir bir sistemdir. Ağaçtan yapılan pencere ve kapılar ise boya yada cila yapılmaz ise zamanla hava şartlarından dolayı deforma olur. Pimapen ısı yalıtımı sağlar içerdeki ısıyı korur buda enerji tasarrufu sağlar.

Bergama hızlı şekilde gelişmesi yeni inşaatlar yapılması ve eski binalarında tadilat yapılması ile gelişimi devam etmektedir buda Bergama pimapen firması, firmaları, pimapen şirketi, şirketleri, pimapenci, pimapenciler, bu bölgede hizmet vermeye başlamıştır. Firmamız ile iletişime geçerek Bergama en uygun pimapen fiyatları ile sizlerde bizi tercih edebilirsiniz. Firmamız Bergama pimapen tamir servis hizmeti sunmaktadır.

Bergama Mahalleleri;

Atatürk Mahallesi, Atmaca Mah., Bahçelievler Mahallesi, Barbaros Mahallesi, Ertuğrul Mahallesi, Fatih Mah., Fevzipaşa Mahallesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi, Gazipaşa Mahallesi, Inkilap Mahallesi, İslamsaray Mahallesi, Kurtuluş Mahallesi, Maltepe Mahallesi, Selçuk Mahallesi, Talatpaşa Mahallesi, Bergama pimapen yapan, pimapen yapan yerler, pimapen ustası, Bergama pvc doğrama doğrama, pvc pencere Bergama, pvc kapı

Bergama ilçesi tarihi hakkında kısa bilgiler;

Bergama, Türkiye`nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin güneyinde Aliağa, doğusunda Kınık ve Manisa ili, kuzeyinde Balıkesir ili, batısında Dikili, güneybatısında Ege Denizi bulunmaktadır.

Karesi Beyi tarafından fethedilen Bergama uzun süre Karesi Beyliği egemenliğinde kalmış daha sonra Osmanlı Devleti`ne bağlanmıştır. 1337-1868 arası merkezi Balıkesir olan Karesi Sancağı`na bağlı olan Bergama, 1868-1877 arası merkezi Manisa olan Saruhan Sancağı`na bağlandıktan sonra İzmir Sancağı`na bağlanmıştır.

Coğrafya

Bergama, İzmir`in kuzeyinde, Bakırçay Havzası`nda yer alır. Türkiye`nin en büyük ilçelerinden biri olan Bergama`nın yüzölçümü 1.544 km2`dir.[2] İlçenin güneyinde Aliağa, doğusunda Kınık ve Manisa ili, kuzeyinde Balıkesir ili, batısında Dikili, güneybatısında Ege Denizi bulunmaktadır. İl merkezine uzaklığı 103 km`dir. Bergama`ya toplam 114 köy ve 5 belde bağlıdır.

İlçe, Ege Bölgesi`nin kuzeybatısında olup 39° 07 kuzey enleminde ve 27° 12 doğu boylamında yer almaktadır. Kuzeyinde Madra Dağı, güneyinde Yunt Dağı, dağ silsileleri ile çevrili Bakırçay Havzası`nda kurulmuştur. Bakırçay Ovası`nın uzunluğu 45 km, genişliği yer yer 15–20 km arasında değişmektedir. İlçe merkezinin rakımı 68 metre, Akropol`deki rakımı 331 metredir. İlçenin İzmir`e ve komşu iller olan Manisa, Balıkesir gibi merkezlere olan uzaklığı 100 km civarındadır. İlçenin kuzeyinde Ayvalık, Burhaniye ve İvrindi, doğusunda Soma ve Kınık, güneyinde Manisa ve Aliağa, batısında da Dikili ilçesi bulunmaktadır. Güneybatısında Ege Denizi sahili yer almaktadır. İlçe, merkezi dahil olmak üzere, Zeytindağ, Yuntdağ, Göçbeyli, Turanlı ve Kozak bucakları olarak altı bucağa ayrılmıştır. Kozak bucağı, eskiden Karesi Sancağı`na bağlı bir ilçe idi.

İklim

Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı Akdeniz iklimi egemendir. Kışlar çok sert geçmez. Hava sıcaklıkları genel ortalamalar içerisindedir. Rüzgarlar yaz ve kış kuzeyden yıldız, kuzeydoğudan poyraz, kuzeybatıdan karayel şeklinde eser. Lodos ve batı rüzgarları yağmur getirir. Yıllık toplam yağış tutarı 601 mm civarındadır.

site ekle