Buca

Buca

 

Buca pimapen pvc kapı satış montaj ve servis hizmetleri sunmaktayız. Pimapen yeni yapılan yapılarda en çok tercih edilen ve renk seçenekleri olarakda geniş ürün yelpazesi sunar. Eski yapılarda kullanılan ağaç kapı pencerelerin zamanla yıpranarak çürümesi sonucunda artık değişim zamanı gelen pencereler pimapen pvc doğrama ile değiştirilmektedir. Pimapen boyama ve cila yapma ihtiyacı olmaz bakımı son derece kolaydır nemlı bez veya deterjan ile temizlenebilir solma yapmaz çürüme yapmaz ve uzun yıllar kullanabilir bir sistemdir. Ağaçtan yapılan pencere ve kapılar ise boya yada cila yapılmaz ise zamanla hava şartlarından dolayı deforma olur. Pimapen ısı yalıtımı sağlar içerdeki ısıyı korur buda enerji tasarrufu sağlar.

Buca hızlı şekilde gelişmesi yeni inşaatlar yapılması ve eski binalarında tadilat yapılması ile gelişimi devam etmektedir buda Buca pimapen firması, firmaları, pimapen şirketi, şirketleri, pimapenci, pimapenciler, bu bölgede hizmet vermeye başlamıştır. Firmamız ile iletişime geçerek Buca en uygun pimapen fiyatları ile sizlerde bizi tercih edebilirsiniz. Firmamız Buca pimapen tamir servis hizmeti sunmaktadır.

Buca Mahalleleri;

29 Ekim mahallesi, Adatepe mahallesi , Akıncılar , Atatürk , Aydoğdu , Barış , Belenbaşı , Buca Koop , Cumhuriyet , Çağdaş , Çaldıran , Çamlık , Çamlıkule mah. , Çamlıpınar , Dicle , Doğancılar mah., Dumlupınar , Efeler , Fırat mahallesi, Gaziler , Göksu , Güven , Hürriyet , İnkılap , İnönü , İzkent , Karacaağaç , Karanfil , Kaynaklar Merkez , Kırıklar , Kozağaç , Kuruçeşme , Laleli , Menderes , Murathan , Mustafa Kemal , Seyhan mah., Şirinkapı , Ufuk mah., Vali Rahmi Bey , Yaylacık , Yenigün , Yeşilbağlar , Yıldız , Yıldızlar , Yiğitler , Zafer, Buca pimapen yapan, pimapen yapan yerler, pimapen ustası, Buca pvc doğrama doğrama, pvc pencere Buca, pvc kapı

 

Buca ilçesi tarihi hakkında kısa bilgiler;

Buca, Türkiye`nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde Konak, kuzeydoğusunda Bornova, doğusunda Kemalpaşa, güneyinde Torbalı, güneybatısında Menderes, batısında Gaziemir ve Karabağlar ilçeleri bulunmaktadır. Nüfus bakımından İzmir`in en büyük ilçesidir. Nüfusu 499.325 kişidir.

Buca`da antik çağdan bu yana bir yerleşimin olduğu bilinmektedir. 1868 yılında Buca`nın kuzeydoğusunda antik döneme ait büyük bir kadın büstü ortaya çıkarılmış olup bu büst halen Londra`daki İngiliz Müzesi`nde sergilenmektedir. Buca MÖ 130`lara uzanan tarihi, birçok uygarlığa tanıklığı ile bir kültür ve tarih beldesidir. Buca, tarihsel geçmişi ile bünyesinde birçok eser barındırır.

Buca MÖ 130`lara uzanan tarihi, birçok uygarlığa tanıklığı ile bir kültür ve tarih ilçesidir. Zengin doğa ve kültür mirasını, nüfus artışına ve günümüz yaşam biçiminin ortaya çıkardığı tüm etkenlere karşı koruyabilmiştir. Bu nedenle bugün Buca’da geçmişten günümüze kadar gelen bir tarihi görüntü sergilenmektedir. Buca’da yaşam, her şeyden önce zengin bir tarih, kültür ve doğa mirası ile iç içe bir yaşam olarak nitelendirilmektedir. Buca, tarihsel geçmişi ile bünyesinde çok önemli ve günümüzde de yaşayan eserler barınağıdır. George King Forbes, Gout, Prenses Borghese, Kont Dr.Aliberti, De Jongh, Dimostanis Baltacı Malikaneleri, tarihi İngiliz Protestan Kilisesi, Su Kemerleri, Buca’da yaşamış ve ölmüş birçok ünlü ailelerin mezarları, dar sokakları ve bugün bile birçok mimara ilham kaynağı olan Rum Evleri, ilçeye gelenlerin ilgisini çeken yapıtlardır.

9 Eylül 1922`de İzmir dolayısıyla Buca, Yunanlardan geri alınınca buradaki Rumlar bölgeyi terk etmiştir. 1922 yılına kadar Buca’nın nüfusu genellikle İngiliz, Rum ve Hollandalılardan oluşmakta idi. Buca, Cumhuriyetin ilanından sonra (29 Ekim 1923 - Türkiye`de cumhuriyetin ilanı) çok hızlı bir gelişme göstermiş ve bu dönemde göçmen kitlelerin ilçede yerleşimi devam etmiştir. Buca, 4 temmuz 1887 yılında yürürlüğe giren 3392 sayılı yasa ile ilçe olmuştur. Buca, İzmir`in en kalabalık ilçelerindendir.

Coğrafya

Buca, İzmir`in 9 kilometre güneydoğusunda kurulmuştur. Nif Dağı`nın güney eteklerine yerleşmiştir. Yüzölçümü 178 kilometrekare,[2] denizden yüksekliği 38 metredir. Buca`nın kuzeyinde Konak, kuzeydoğusunda Bornova, doğusunda Kemalpaşa, güneyinde Torbalı, güneybatısında Menderes, batısında Gaziemir ve Karabağlar ilçeleri bulunmaktadır. Buca, İzmir`in en eski yerleşim yerlerinden biridir. İlçenin kırk yedi mahallesi vardır. Bütün yerleşim birimleri ovada kurulmuştur. Buca`da çarpık kentleşme pek görülmemektedir. Güven, Yiğitler, Efeler, Ufuk, Dumlupınar, Menderes, Valirahmibey, İnkılap, Evka-1 gibi en büyük mahalleleri düzgün kentleşmiş; Gediz gibi dışta kalan mahallelerdeyse çarpık kentleşme görülmektedir.

Buca düz ve verimli topraklara sahiptir. Tınaztepe, Tıngırtepe, Zeytintepe, Koşutepesi ve Karacaağaç gibi tepeleri de vardır. Nif Dağı`ndan doğan Meles Çayı, Şirinyer`den geçer ve Halkapınar`da denize dökülür.

Buca`ya bağlı, Kaynaklar beldesinin yanı sıra, Kırıklar, Karacaağaç ve Belenbaşı adında üç köyü yeni kanunla birlikte mahalle statüsü kazanmıştır.

Nüfus

Buca, bugün nüfus artışı yönünden Türkiye’nin en hızlı gelişen ilçeleri arasında yer almaktadır. Son nüfus sayımına göre 1990 yılında 1980 yılına göre %97’lik artış oranı ile metropol düzeyde en hızlı gelişen ilçe olmuştur. İlçeye göç günümüzde de sürmektedir. 1950’li yıllarda doğudan batıya doğru başlayan göçler, Buca’yı da etkisi altına almıştır. Ayrıca ilçede Evka 1, İzkent, Ege-Koop, Buca Koop konutlarının bulunması ve birçok fakültenin kurulması ilçeye göçü son yıllarda daha da hızlandırmıştır. 1990 yılında 203.383, 1997 yılı itibarıyla 285.250 olan nüfus 2014 yılında 461.761 kişiye ulaşmıştır. İzmir`in en kalabalık ilçesidir. Nüfusun çoğunu Yunan, Boşnak, Arnavut ve Bulgar göçmenleri oluşturmaktadır.

site ekle