Torbalı

Torbalı

 

Torbalı pimapen pvc kapı satış montaj ve servis hizmetleri sunmaktayız. Pimapen yeni yapılan yapılarda en çok tercih edilen ve renk seçenekleri olarakda geniş ürün yelpazesi sunar. Eski yapılarda kullanılan ağaç kapı pencerelerin zamanla yıpranarak çürümesi sonucunda artık değişim zamanı gelen pencereler pimapen pvc doğrama ile değiştirilmektedir. Pimapen boyama ve cila yapma ihtiyacı olmaz bakımı son derece kolaydır nemlı bez veya deterjan ile temizlenebilir solma yapmaz çürüme yapmaz ve uzun yıllar kullanabilir bir sistemdir. Ağaçtan yapılan pencere ve kapılar ise boya yada cila yapılmaz ise zamanla hava şartlarından dolayı deforma olur. Pimapen ısı yalıtımı sağlar içerdeki ısıyı korur buda enerji tasarrufu sağlar.

Torbalı hızlı şekilde gelişmesi yeni inşaatlar yapılması ve eski binalarında tadilat yapılması ile gelişimi devam etmektedir buda Torbalı pimapen firması, firmaları, pimapen şirketi, şirketleri, pimapenci, pimapenciler, bu bölgede hizmet vermeye başlamıştır. Firmamız ile iletişime geçerek Torbalı en uygun pimapen fiyatları ile sizlerde bizi tercih edebilirsiniz. Firmamız Torbalı pimapen tamir servis hizmeti sunmaktadır.

Torbalı Mahalleleri;

19 Mayıs mah., 29 Ekim mah., Ahmetli mahallesi, Alpkent , Arslanlar , Atalan , Atatürk mahallesi, Bahçelievler mahallesi, Bozköy , Bülbüldere , Cumhuriyet , Çakırbeyli , Çamlıca , Çapak , Çaybaşı , Dağkızılca , Dağteke , Demirci , Düverlik , Eğerci , Ertuğrul , Fevzi Çakmak mah., Gazi Mustafa Kemal , Gazi Paşa mah., Göllüce , Helvacı , İnönü , İsmetpaşa , İstiklal , Kaplancık , Karakızlar , Karakuyu , Karaot , Karşıyaka mahallesi, Kazım Karabekir , Kırbaş , Korucuk , Kuşçuburun , Muratbey , Mustafa Kemal Atatürk , Mustafa Kemal Paşa , Naime , Ormanköy , Ortaköy , Özbey , Pamukyazı , Sağlık , Saipler , Şehitler , Taşkesik , Tepeköy , Torbalı mahallesi, Tulum , Türkmenköy , Yedi Eylül , Yemişlik , Yeni , Yeniköy , Yeşilköy , Yoğurtçular, Torbalı pvc doğrama , pvc pencere Torbalı, pvc kapı, Torbalı pimapen yapan yerler, pimapen yapan yer

 

Torbalı ilçesi tarihi hakkında kısa bilgiler;

Torbalı, Türkiye`nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde Buca ve Kemalpaşa, doğusunda Bayındır ve Tire, güneyinde Selçuk, batısında Menderes ilçeleri bulunmaktadır. İlçede Akdeniz iklimi görülür.

Tarihçe

İsmini antik çağın ünlü şehirlerinden biri olan Metropolis diğer adıyla Triyanna ya da Tripolisten aldığı rivayet edilen Torbalı, tarihin bilinen devirlerinden beri çeşitli uygarlıkların merkezi durumundadır.

Torbalı, Küçük Menderes havzasının verimli toprakları üzerine kurulmuştur. Ephesos (Selçuk), Smyrna (İzmir), Kolophon (Değirmendere), Nation (Ahmetbeyli) ve Nif (Kemalpaşa) antik kentleri arasında kalan bölgede, MÖ 3000 yıllarında ilk yerleşim gerçekleşmiştir.

Metropolis kentiyle birlikte yöreye gelişmiş, MÖ 7. yüzyılda Lydia zamanında en parlak çağını yaşamış, daha sonra da sırasıyla Neolitik, Kalkolitik, Tunç Çağları ile Frigya, Lydia, Pers, Roma ve Bizans dönemlerini, 1071-1317 tarihlerinde Selçuklular ve Aydınoğuları, daha sonraları Osmanlı dönemini yaşamıştır.

Torbalı`nın Türk egemenliğinde bir yönetim birimi statüsü kazanması 1390 yılında Yıldırım Beyazit`ın Şehzadesi Ertuğrul Bey`in vali olarak Aydın`a atanmasıyla başlamış, Torbalı o dönemde İzmir Sancağına bağlı bir yerleşim birimi olarak kayıtlara geçmiştir.

1425 yılından sonra ise Osmanlı yönetimi altına girmiştir.

Birinci Dünya Savaşı`nı müteakiben 15 Mayıs 1919 - 7 Eylül 1922 yılları arasında 40 aya yakın süre işgal altında kalan Torbalı, Kurtuluş Savaşı`nın kazanılması ve Cumhuriyetin ilanı ile birlikte İzmir`in Sancağı olarak kurulmuş, bundan sonra İzmir`e bağlı bir nahiye olmuştur.

Torbalı 26 Haziran 1926 tarih ve 387 sayılı Teşkilatı Mülkiye Kanunu ile, ilçe haline getirilmiş, 1927 yılında ise belediyelik olmuştur.

Coğrafya

Torbalı, İzmir`in güneydoğusunda yer alır. İl merkezine uzaklığı 45 km`dir. İlçenin kuzeyinde Buca ve Kemalpaşa, doğusunda Bayındır ve Tire, güneyinde Selçuk, batısında Menderes ilçeleri bulunmaktadır. İlçenin yüzölçümü 577 km²`dir.[1] 60 mahallesi bulunmaktadır.

Ekonomi

İlçe ekonomisinde sanayi ve tarım çok önemli bir yer tutmaktadır. Seracılık, sebzecilik ve hayvancılık ileri düzeydedir. Torbalı ilçesi 1989 yılından itibaren İzmir`in en büyük sanayi merkezine dönüşmüştür. Alfemo, Merinos, JTI gibi firmalar ilçede fabrika açmış, ayrıca Tukaş, Opel, Chevrolet, Dr Oetker ve Philsa firmaları ise merkezlerini bu ilçeye taşımışlardır. Sanayi üretiminin bölgede çoğalması ile daha önce tarım ve hayvancılık için kullanılan araziler yüzde binler ile ifade edilebilen değer artışları sayesinde sahiplerine büyük kazançlar sağlamıştır. Öncelikle ilçe nüfusu 10 yıllık bir süre içerisinde 24.000`den 140.000`lere tırmanmıştır. İlçe halkının yanı sıra İzmir ve diğer ilçelerden binlerce insan da bu kuruluşlarda çalışmaktadır.

2015 verilerine göre, 'Ege`nin 100 büyük sanayi kuruluşu' listesindeki on beş şirket ile 'Türkiye`nin en büyük 500 sanayi kuruluşu' listesindeki beş şirket Torbalı merkezlidir.

site ekle