Foça

Foça

 

Foça pimapen pvc kapı satış montaj ve servis hizmetleri sunmaktayız. Pimapen yeni yapılan yapılarda en çok tercih edilen ve renk seçenekleri olarakda geniş ürün yelpazesi sunar. Eski yapılarda kullanılan ağaç kapı pencerelerin zamanla yıpranarak çürümesi sonucunda artık değişim zamanı gelen pencereler pimapen pvc doğrama ile değiştirilmektedir. Pimapen boyama ve cila yapma ihtiyacı olmaz bakımı son derece kolaydır nemlı bez veya deterjan ile temizlenebilir solma yapmaz çürüme yapmaz ve uzun yıllar kullanabilir bir sistemdir. Ağaçtan yapılan pencere ve kapılar ise boya yada cila yapılmaz ise zamanla hava şartlarından dolayı deforma olur. Pimapen ısı yalıtımı sağlar içerdeki ısıyı korur buda enerji tasarrufu sağlar.

Foça hızlı şekilde gelişmesi yeni inşaatlar yapılması ve eski binalarında tadilat yapılması ile gelişimi devam etmektedir buda Foça pimapen firması, firmaları, pimapen şirketi, şirketleri, pimapenci, pimapenciler, bu bölgede hizmet vermeye başlamıştır. Firmamız ile iletişime geçerek Foça en uygun pimapen fiyatları ile sizlerde bizi tercih edebilirsiniz. Firmamız Foça pimapen tamir servis hizmeti sunmaktadır.

Foça Mahalleleri;

Atatürk mah., Cumhuriyet mah., Fatih , Fevzi Çakmak mah, Fevzipaşa , Hacıveli , Ilıpınar , İsmetpaşa , Kazım Dirik , Kemal Atatürk mahallesi, Koca Mehmetler , Kozbeyli mahallesi, Mareşal Fevzi Çakmak , Mustafa Kemal Atatürk , Yenibağarası , Yeniköy mahallesi, Foça pimapen yapan, pimapen yapan yerler, pimapen ustası, Foça pvc doğrama doğrama, pvc pencere Foça, pvc kapı

 

Foça ilçesi tarihi hakkında kısa bilgiler;

Foça, İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin doğusunda Aliağa, güneyinde Menemen ilçeleri, batısında ve kuzeyinde Ege Denizi bulunmaktadır. Kent Antik Çağda bir İyon yerleşimi olarak ortaya çıktığında denizde yaşayan foklardan dolayı Phokaia adını almış, günümüze Foça olarak gelmiştir.

Foça Adaları`nda yaşayan foklardan adını alan Phokaia (Yunanca: Φώκαια, 'Phocaea'), Aiollar tarafından MÖ 11. yüzyılda kuruldu. O zamanlarda en önemli İyonya`nin yerleşim yerlerinden biri olan Phokaia`de İyon yerleşimi MÖ 9. yüzyıl da başlamıştır. Tarihte usta denizci olarak bilinen Phokaialılar, ayrıca mühendislikteki gelişmişlikleri ve başarıları ile Ege, Akdeniz ve Karadeniz`e de birçok sayıda koloni kurmuşlardır. Foçalılar`ın tarihte bilinen kurmuş olduğu önemli kolonilerden bazıları: Karadeniz`deki Amysos (şimdiki Samsun); Çanakkale Boğazı`ndaki Lampsakos (şimdiki Lapseki); Midilli Adası`nda Methymna (şimdiki Molyvoz); ve Avrupa`daki Elea -şimdiki Velia- (İtalya); Alalia (Korsika); Massalia -şimdiki Marsilya- (Fransa) bunlardan bazılarıdır.

Ayrıca Phokaialılar İyonya`da, doğal altın-gümüş karışımı kullanarak 'elektron' sikkeyi tarihte ilk defa bastıranlardan biri olarak bilinmektedirler. Elbette bu medeni ilerleme o zamanın birçok uygarlıklarını da etkilemiş ve onları Anadolu`ya çekmiştir. Cenevizliler şimdiki Yenifoça`yi ilk kuranlardandır.

Foça sırasıyla tarihte; 13. yüzyılda Çaka Bey tarafından alinarak Çaka Bey`in yönetimine, daha sonra ise Saruhanoğulları Beyliği`nin yönetimine geçmiştir. 1455`te ise Osmanlı Padişahı II. Mehmed, büyük fetihten sonra Foça`yı alarak Osmanlı topraklarına dahil etmiştir.

Bu gibi medeniyetliklere ve topluluklara merkez oluşturduğu icin Foça önemli bir arkeolojik merkez haline gelmiştir. 1953 yılında başlayıp ve günümüze kadar aralıksız devam edip gelen kazılarda, Helenistik döneminden kalan tiyatro, Athena Tapınağı ve Kutsal Alanı, Liman Kutsal Alanı (Kibele`ye ait olduğu düşünülmekte) ile Pers Anıt Mezarı (Foça`nın 7 km doğusundaki 'Taş Ev' olarak bilinen) ortaya çıkarılmıştır. Bahse konu Pers Anıtı; bölgeyi MÖ 492 yılında istila eden Ahamenid-Pers Ordusu komutanları için bir anıt olarak yapılmış; daha sonra mezar, ağıl, gözetleme noktası, mola yeri gibi amaçlar için kullanılmıştır. Anıt; Anadolu` da bulunan ender Pers yapılarından birisidir.

İzmir`in kuzeyinde yer alan Foça`nın doğusunda Aliağa, güneyinde Menemen ilçeleri, batısında ve kuzeyinde Ege Denizi bulunmaktadır. İlçenin yüzölçümü 251 km2`dir.[2] Foça Adaları ilçeye bağlıdır.

Foça, Türk Riviera`sı olarak bilinen Mersin, Antalya dan başlayıp İzmir`e kadar uzanan bölgenin içinde bulunmaktadır. Bu da birçok yerli ve yabancı turistler için onu mavi tur ve diğer gezilere durak yapmaktadır. Foça`nın denizi çok berrak ve temizdir ve halka açık plajı bulunmaktadır. Ayrıca pek çok dalış noktası ile İzmir ilindeki gözde dalış sporu duraklarından biridir.

İzmir`de doğal kalmış ilçelerden biridir. Foça`da yılın büyük bölümünde Poyraz estiğinden temiz bir havası vardır.

Foça`da çok uzun zamandan beridir yapılan festivaller son yıllarda ayrı bir boyut alarak uluslararası düzeye taşınmıştır. 2004 yılından günümüze kadar yapılan festivaller artık Uluslararası Foça Festivali olarak bilinir. Genelde üç gün devam eden festivaller birçok ünlüyü ve ziyaretçileri Foça`ya getirmektedir.

Foça çeşitli dönemlerden pek çok tarihi ve turistik gezi yerlerine sahiptir. Taş evleri mevcuttur. Sadece yaz değil kışında gelen turist sayısı da fazladır. Osmanlı döneminden kalma 1455 tarihli Fatih Sultan

Mehmet`in yaptırdığı ve Kanuni Sultan Süleyman`ın tekrar inşa ettirdiği Fatih Camii ve Foça Kayalar Camii bunlar arasındadır.

Homeros`un bahsettiği Siren Kayalıkları Foça`da yer almaktadır. Ona göre oradan gecen denizciler için bu kayalıklar birçok rivayetlere konu olmuştur çünkü Foça kıyıları irili ufaklı birçok adanın serpilmiş görüntüsüne sahiptir.

Fauna

Foça, sayıları giderek azalan akdeniz fokunun yaşam alanlarından biridir. Ayrica akdeniz fokları kentte her yıl yaz aylarında duzenlenen festivallerin de önemli bir sembolu haline gelmistir. Bu sevimli Foça fokuna Merkez Bankası 1996 yılında özel hatıra parası bastırmıstır.[4]

Foça`da soylarını tükenmekten korumak amacıyla devletin ve üniversitelerin arastırma merkezleri mevcuttur. Avlanılmasi kesinlikle yasak olan fokun balıkcılar tarafından da cok defa korunuldugu bilinmektedir.

site ekle